Aktuell temperatur på Ormberget >
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Luleå Gjutarens IF
Multibanan ger bättre träningsmöjligheter
Flygfoto med den nya multibanan inritad.

Luleå Gjutaren har med finansiering från Allmänna Arvsfonden, Luleå Kommun och Riksidrottsförbundet byggt en multibana på Ormberget. Under sommaren 2022 har arbetet med banan pågått för fullt på Ormberget och banan kommer att stå helt klar sommaren 2023.


Syftet är att skapa en säker och rolig träningsanläggning för barn, ungdomar samt personer med funktionsnedsättning. Banan kan användas för olika aktiviteter på hjul, som exempelvis rullskidor och cykel.

I projektet ingår en asfalterad multibana på 4,5 kilometer med en integrerad pumptrack, samt sommaranpassning av skidskyttevallen med bland annat en asfalterad straffrunda. Banan kommer att ha både en flack och en mer utmanande del.
 
När banan är på plats har föreningen och övriga Luleåbor en av de bästa och mest varierade multibanorna i Sverige. Vi hoppas att föreningens aktiva och många andra från när och fjärran hittar hit.  

 

Här finns kartor och skisser av mutibanan:
Ritning/karta över banan. Bilaga 3.pdf
Ritning med höjder: Bilaga 4.pdf
Skiss över pumptracken Bilaga 5.pdf
Flygfoto Bilaga 11.pdf

 

Ansökan:

Här kan du läsa ansökan som skickades till Allmänna Arvsfonden.

 
Följ oss
App för träningsgrupperna
Våra sponsorer