Aktuell temperatur på Ormberget >
Luleå Gjutarens IF
Kronanloppet 2023

Den 14 januari kördes den 22:a upplagan av Kronanloppet. Närmare 200 åkare kom i mål på de tre distanserna 40, 24 och 8 km.

I herrarnas 40 km blev det en spurtstrid in på mållinjen där fjolårets vinnare Johannes Hortlund från Älvsby IF SK till slut stod som segrare, på samma tid som loppets 2:a Gustav Johansson från Gellivare Skidallians IK. Hortlund putsade fjolårets segertid med 23 sekunder och kom i mål på 1:45:27.

I damernas 40 km stod Nina Lintzén från Stil för en fin insats och vann för andra året i rad på tiden 2:03:08.

24-kilometersloppen vanns av Agnes Säfström-Niemi, Kalix SK, samt Viktor Sundén, Strömnäs GIF Skidklubb. Segrare över 8 km blev Märta Johansson, Luleå Gjutarens IF, och Jan Gunnare, IFK Kiruna.

Hela resultatlistan:
Resultat Kronanloppet 2023

Kronanloppet 2022

Efter ett års uppehåll var det den 22 januari 2022 äntligen dags för det 21:a Kronanloppet i ordningen. Nästan 200 deltagare tog sig i mål på de tre distanserna 40 km, 24 km och 8 km.

Snabbast av alla i mål på den längsta distansen var Johannes Hortlund på 1.45.50 och snabbaste dam var Nina Lintzén på 2.03.33. Segrare över 24 km Markus Akne Vieider respektive Moa Pettersson-Waara. 8-kilometersloppet vanns av Mathea Eriksson respektive Nils-Markus Marakatt.
Hela resultatlistan från Kronanloppet 2022 finns här.

Kronanloppet 2020

2020 års Kronanlopp kördes lördagen den 11/1. Det här året hade vi vädret emot oss och in i det sista var det osäkert om det skulle gå att använda den ordinarie bansträckningen, men tack vare ett toppenjobb med prepareringen av pistmaskinsförarna, så lyckades det.

Drygt 200 åkare genomförde loppet som tack vare de isiga spåren blev det snabbaste hittills. Det sattes banrekord både i herr- och damklassen i 40-kilometersloppet. Segrare i herrklassen blev Niklas Niska med tiden 1:42:18 och i damklassen Sofia Lindberg med tiden 2:00:16.

Här finns den fullständiga resultatlistan.