Tränings- och tävlingsavgift

Barn och ungdomar födda 2012 och tidigare som deltar i våra träningsgrupper i skidor eller skidskytte (även de som tävlar för andra klubbar) eller som tävlar för Luleå Gjutaren i skidor eller skidskytte skall betala en tränings- och tävlingsavgift.

I avgiften ingår träning med Gjutaren samt startavgifter i ungdomstävlingar på skidor och rullskidor sanktionerade av NSF/VSF i Norr- och Västerbotten samt skidskyttetävlingar arrangerade av NNSSF (Norra Norrlands Skidskytteförbund). Startavgifter i motionslopp och långlopp ingår inte i tävlingsavgiften.

För deltagande i SM, USM, JSM och andra rikstävlingar krävs ett styrelsebeslut för respektive tävling.

De åkare som tränar och tävlar i både skidskytte och längdskidor betalar två avgifter, en för längdskidor och en för skidskytte, se nedan. Anledningen till detta är kostnaderna för vapen och ammunition som föreningen har.(Exempel: åkare född 2008 som tränar och tävlar i båda sporterna betalar 300 + 600kr)

Här finns mer information om regelverket för startavgifter:

Startavgifter tävlingar (uppdaterad 2017-02-27)

För deltagande i Gjutarens Vinterspel och Kronanloppet betalar våra åkare t o m 20 år inte någon startavgift.

Tränings- och tävlingsavgiften betalas in på Gjutarens plusgiro. Märk betalningen med åkarens namn och födelsedatum.

För säsongen 2020 - 2021 gäller följande avgifter per åkare:

Födelseår Avgift skidor/skidskytte
2006 och äldre

400 kr/800 kr

2007 - 2009

300 kr/600 kr

2010 - 2012

200 kr/400 kr

Uppdaterad: 14 JAN 2020 22:04 Skribent: Sylvia Brännström

Klicka här för att se aktuell temperatur på Ormberget.

Följ oss på Instagram @luleagjutaren

Våra sponsorer: