Hoppa till sidans innehåll

Information från styrelsen

12 DEC 2021 19:09
Nu är vintersäsongen i gång på allvar och det är fantastiskt roligt att se många skidåkande barn och ungdomar på Ormberget.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2021 19:09

Vi har öppnat lokalen på Ormberget igen och träningsgrupperna kan äntligen sitta och prata en stund efter träningen. Det var alldeles för länge sedan.

Tyvärr är inte covidpandemin över helt, så vi försöker minimera antalet vuxna i lokalen så mycket det går. Vänta helst utanför när era barn dricker saft och äter banan. Givetvis stannar alla med förkylningssymtom hemma från träningen.

Under vintern arrangerar Luleå Gjutaren några större tävlingar och då kommer det behövas insatser av hela föreningen. Lördagen den 22 januari går långloppet Kronanloppet av stapeln på Ormberget. Efter ett års paus ser vi mycket fram emot att ta emot både långloppsess och taggade motionärer.

På vårvintern, den 18-20 mars, är det dags för DM på Ormberget. Det blir tredje gången gillt efter att vi tvingats ställa in två år i rad.  DM blir den största och roligaste tävlingen föreningen arrangerat på många år.

Boka in de datumen i almanackan.

Klubben kommer också arrangera minst en zontävling för klubbarna i Luleå kommun, en rolig och uppskattad tävling, inte minst bland de yngsta skidåkarna. Normalt brukar vi försöka köra en tävling före jul, men de ansvariga har valt att vänta tills fler slingor är tillgängliga. Vi återkommer med datum inom kort.

Några saker som är på gång i föreningen:

Tidtagning

Jag Häggroth har fått ihop en grupp med föräldrar i föreningen som ska lära sig tidtagningssystemet. Tack till alla som ingår i den gruppen, det kommer betyda mycket för föreningen, och utvecklingen av våra arrangemang, att fler behärskar tidtagning.

Sponsorarbete

En fråga som är prioriterad är att få in fler intäktskällor än i dag. Johan Breheim är ny samordnare av sponsorarbetet. Jag uppmanar alla som vill göra en insats för föreningen, och i förlängningen våra barn och ungdomars idrottande, att ta kontakt med honom. Det behövs fler krafter som ägnar sig åt den frågan.

Johan Breheim: This is a mailto link

Läger

Under flera år har klubbens lägergrupp arrangerat uppskattade läger både under barmarks-och skidsäsongen. I den gruppen börjar det bli dags att säkra framtiden. Perfekt uppdrag för föräldrar som inte är ledare i dag. Jag uppmanar föräldrar till barn födda 2010 och senare att ta kontakt med Elin Eriksson.

Strukturen finns redan, så för de som kommer in i den gruppen är det ingen lång startsträcka.

Elin Eriksson: This is a mailto link

Tävlingsarrangörer sökes

Med fler tidtagare är klubben bättre rustad för att arrangera tävlingar. Men det behövs också fler tävlingsledare och banansvariga. Många medlemmar i klubben har bra idéer kring tävlingsarrangemang och alternativa tävlingsformer, som sprint, skicross och masstart. Det enklaste sättet att påverka utvecklingen är att själv vara med och arrangera tävlingarna.

Kontakta Anders Johansson om det här är något för dig. Det kommer finnas flera möjligheter under vintern att gå bredvid och se hur det fungerar.

Anders Johansson: This is a mailto link

 

Styrelsen genom ordförande Jens

Skribent: Elin Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Klicka här för att se aktuell temperatur på Ormberget.

 

Följ oss på Instagram @luleagjutaren    

Följ arbetet med multibanan på Facebook

Multibana

Våra sponsorer:

 

 Logotyp Trimtex

 www.trimtex.se

 Stenvalls Trä

 

www.stenvalls.se

 

 

 

 

Luleå Energi

 

www.luleaenergi.se

 

 

Lindbäcks

 

 

lindbacks.se

 

 

 

SISU_Webb_Banner_190X190_samverkan

 Postadress:
Luleå Gjutarens IF - Skidor
Kronan C 12
97442 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: luleagjutaren@gmail....

Se all info