Hoppa till sidans innehåll

ICA Cup 2019 - en succé för Norrbottens skidungdomar

12 MAR 2019 19:59
40 snabba 13-14 åringar representerade Norrbotten på ICA cup i Bollnäs. Precis som på VM och OS hade ICA-cup sin egen invigning på torget i Bollnäs dit distrikten tågade tillsammans i ett fackeltåg och där invigningen avslutas med fyrverkerier.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2019 19:59

Norrbottensgänget fortsatte invigningskvällen med team-buildnings övningar inför helgens tävlingar.

Under tävlingarna fick vi se många fina individuella prestationer och fantastiskt bra lagprestationer. Prestationer som gjorde att Norrbotten var bästa distrikt på söndagens stafetter! Stafettprestationerna gjorde även att Norrbotten avancerade i totalresultatet för ICA cup, magiskt glada ungdomar fick springa jublandes fram till prisbordet efter att ha ropats ut som 2: a bland alla 13 representerade distrikt. Ungdomarnas vinnarramsa ropades ut i publikhavet ”Vad är en flaska utan botten? Vad vore Sverige utan Norrbotten”

ICA -cup består av tre individuella tävlingsformer distans (3,3 km), sprint (800 m) samt Ski-Cross (400 meter teknikbana).  Nytt för i år var att alla deltagare körde på samma glidparaffin och fästvalla i ett försök att likställa förutsättningarna. Norrbottens vallare gjorde ett suveränt bra jobb med de utvalda produkterna och framförallt med att se och stötta varje deltagare för att få skidorna så bra som möjligt.

Lördagens kamratmåltid var en höjdare med besök av Robin Bryntesson. Robin höll i en tävling som slutade med något som liknade en nattduellen i Mästarnas Mästare där Mårten M slutade som tvåa av alla ICA-cupdeltagare. Efter selfies med Robin, autografjakt och utdelning av goodie-bag så tog norrbottningarna den sista bussen hem från kvällsaktiviteten.

Det känns otroligt roligt att kunna konstatera att det görs ett så fantastiskt bra jobb i alla våra Norrbottens klubbar. Ungdomarna var bra på alla distanser, både lång och sprint trots de kalla vinterveckorna vi haft under januari-februari. Det var också tydligt att balans och skidteknik är något som många har tränat på vilket visade sig på framskjutna placeringar i de individuella Ski-cross tävlingarna liksom laginsatsen på Ski Cross stafetten som slutade med en fin andraplats. Även den längre stafetten slutade med en fin tredjeplats för Norrbottensgänget. Extremt roligt att se våra fina ungdomar heja, stötta och peppa varandra i både med och motgång.

Vill tacka övriga ledare, vallare, hjälpsamma föräldrar, Rejdar från Norrbottens Skidförbund, vår busschaufför Micke och framför allt våra superfina ungdomar för en rolig skidhelg i Bollnäs!

Skribent: Catrin Ingvarsson

Klicka här för att se aktuell temperatur på Ormberget.

 

Följ oss på Instagram @luleagjutaren

    

 

 

Våra sponsorer:

 

 

 Stenvalls Trä

 

www.stenvalls.se

 

 

 

 

Luleå Energi

 

www.luleaenergi.se

 

 

Lindbäcks

 

 

lindbacks.se

 

 

 

SISU_Webb_Banner_190X190_samverkan

 Postadress:
Luleå Gjutarens IF - Skidor
Kronan C12
97442 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info