Hoppa till sidans innehåll

Gjutaren söker pengar till multibana

18 FEB 2021 14:52
Luleå Gjutaren söker medel från Allmänna arvsfonden för att bygga en multibana på Ormberget.


  • Skapad: 18 FEB 2021 14:52

Föreningen vill med en 3,5 kilometer lång multibana skapa en tillgänglig och trafiksäker motions- och träningsmiljö för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Banan ska kunna användas av alla utövare av idrotter på hjul, som rullskidor, parasport, cykel och skateboard. Det kommer att finnas tillgång till både flackare åkning och slingor i mer kuperad terräng. Både nybörjare och mer vana åkare kommer att ha glädje av anläggningen. Multibanan kommer, om den blir verklighet, att byggas på dagens konstsnöslinga och delar av elitspåret. Motionsspåren kommer inte att beröras.

I ansökan ingår också en så kallad ”pump track”, en asfalterad bana på 160 meter med gupp och kurvor avsedd för rolig och varierande åkning på hjul. Den blir om den genomförs den första i sitt slag i hela landet som har gupp och kurvor speciellt utformade för rullskidor och paraidrott. Även skateboard, inlines, kickbike och cykel kommer att ha glädje av en pumptrack.

Det har länge funnits behov av en asfalterad slinga i Luleå för idrott på hjul. I dag är en stor del av Luleå Gjutarens träning på rullskidor förlagd till cykelbanor, villagator och ibland bilvägar. Det är dessvärre omöjligt att undvika biltrafik, och även oförberedda möten med cyklister och fotgängare, vilket inte är gynnsamt ur ett säkerhetsperspektiv.

Under arbetet med ansökan har Luleå Gjutaren genomfört work shops med aktiva barn och ungdomar i föreningen. Vi har även haft en bra dialog med Luleå kommun, paraidrotten och föreningar i Luleå inom längdskidåkning, cykel och orientering.

Med anläggningen vill Luleå Gjutaren öka möjligheterna för både organiserade träningar och spontanidrott. Ormberget är redan i dag en fantastisk mötesplats vintertid och förhoppningen är att många ska hitta dit även under barmarkssäsongen.

Ett stort tack till Jens Kärrman, Lena Turesson, Patrik Kronholm och Jimmy Bergkvist för ert arbete med ansökan! Vi håller tummarna att medel beviljas! 

 

Skribent: Elin Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Klicka här för att se aktuell temperatur på Ormberget.

 

Följ oss på Instagram @luleagjutaren    

Följ arbetet med multibanan på Facebook

Multibana

Våra sponsorer:

 

 Logotyp Trimtex

 www.trimtex.se

 Stenvalls Trä

 

www.stenvalls.se

 

 

 

 

Luleå Energi

 

www.luleaenergi.se

 

 

Lindbäcks

 

 

lindbacks.se

 

 

 

SISU_Webb_Banner_190X190_samverkan

 Postadress:
Luleå Gjutarens IF - Skidor
Kronan C 12
97442 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: luleagjutaren@gmail....

Se all info