Hoppa till sidans innehåll

Barmarksläger i Skellefteå 2017


För Snöleoparder och äldre grupper startade höstlovet med barmarksläger i Skellefteå. Vi var 32 ungdomar och 16 vuxna som samlades på campingen vid skidstadion på fredag kväll.

Vi drog direkt ut på kvällspass med pannlampa och fick pulsa i nästan 1 dm nysnö! En mysig inledning på lägret! Innan det var dags för efterlängtat kvällsfika hann vi med gemensam styrketräning i Galaxen, vårt gemensamma vandrarhemsboende under helgen. Lite trångt men full fart på Gjutarna! Kvällen avslutades med lekar och tävlingar som ingick i årets lägerutmaning.

Lördagen inleddes med ett distanspass löpning i fin storkuperad terräng runt omkring och uppepå Vitberget och Nöppelberget. De äldre grupperna tränade tillsammans med ungdomar från Skellefteå Skidklubb. Jätteroligt att få träffa dem och få fler träningskompisar och dessutom kika lite på de vi ska kämpa med och mot i vinter. På eftermiddagen var det dags för rullskidor och efter att Sven och Claes hade letat rätt på en snö- och halkfri väg nere på industriområdet genomförde alla grupper ett bra rullskidpass i det kalla regnet. Bara tuffingar fixar det!

Efter god och vällagad mat av våra suveräna föräldramatlag så umgicks vi och hade trevlig samvaro i Galaxen. Både vuxna och barn fick bland annat utmaningen att lagvis i lägerutmaningen bygga spagettitorn med en meter frystejp och en meter sytråd som hjälpmedel. Tornet skulle toppas av en marshmallows. En svår och något frustrerande utmaning, men rolig!!

Söndag förmiddag stod älghufs eller snöfotboll på programmet. Förmiddagspasset avslutades med final i lägerutmaningen där lagen tog sig uppför hela slalombacken medans de genomförde ett antal aktiviteter som hopprep, pricksäkerhet och apelsinförflyttning. Till sist stod lag 4 som segrare på toppen, men de andra lagen var hack i häl och mycket flås hördes på toppen. Roligt att blanda lag med äldre och yngre ungdomar. De äldre är så fina förebilder och samarbetet var på topp! Nu började många vara möra men vi orkade genomföra ett tufft stavgångspass som sista pass i alla fall. Suveränt jobbat alla!

Stort tack till alla härliga ungdomar och fantastiska vuxna som varit med under helgen, vi har lekt, tränat, umgåtts och lagat mat tillsammans hela helgen. Nya och gamla medlemmar har lärt känna varandra och vi hjälper varandra över gruppgränserna. En härlig klubbgemenskap!

"Läger äger"

Se fler bilder från lägret här:

Barmarkläger Skellefteå

Uppdaterad: 05 JAN 2018 20:05 Skribent: Lena Turesson

Klicka här för att se aktuell temperatur på Ormberget.

 

Följ oss på Instagram @luleagjutaren

    

Våra sponsorer:

 

 Logotyp Trimtex

 www.trimtex.se

 Stenvalls Trä

 

www.stenvalls.se

 

 

 

 

Luleå Energi

 

www.luleaenergi.se

 

 

Lindbäcks

 

 

lindbacks.se

 

 

 

SISU_Webb_Banner_190X190_samverkan

 Postadress:
Luleå Gjutarens IF - Skidor
Kronan C12
97442 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: luleagjutaren@gmail....

Se all info